dimecres, 23 d’octubre del 2013

I DESPRÉS DEL 24O QUÈ...?

VAGA PARCIAL INDEFINIDA... I SOSTENIBLE!



La convocatòria de vaga per al #24O no pot ser un punt i final de les mobilitzacions del sector educatiu a Catalunya. A banda d’agressions flagrants com l’aprovació de la LOMCE, a Catalunya els i les docents del Servei Públic Educatiu acumulem una pèrdua de poder adquisitiu de prop del 25% en només tres anys. Davant d’aquesta situació FETE-UGT creiem que ha arribat el moment de constituir una COORDINADORA que agrupi TOTS els sindicats de treballadors d’ensenyament a Catalunya.

És aquesta COORDINADORA qui hauria de coordinar un calendari propi de mobilitzacions a Catalunya i consensuar les protestes que afecten diversos sectors de l’àmbit educatiu, deixant al marge interessos corporatius. Pel que fa al SERVEI PÚBLIC EDUCATIU cal que aquesta coordinadora treballi amb l’objectiu de convocar una 

VAGA PARCIAL INDEFINIDA a partir de gener de 2014 
Dues hores als matins, de dilluns a dijous

AMB L'OBJECTIU DE:



Exigir el dret a la negociació bilateral en el seu desplegament i l’apropament, participació i acceptació de propostes de la part Sindical en les Meses Sectorials amb el Departament d’Ensenyament.

La dedicació d’un 6% del PIB a educació.

Avançar en la igualtat de drets i deures entre centres de la doble xarxa i exigir el compliment de la disposició transitòria segona de la LEC que preveu l’homologació de condicions laborals de treballadors de la pública i de la concertada.

Cobrar la paga extra del 2014.

Calendari de recuperació de las pagues extres del  2012-2013.

Calendari de recuperació d’aportaciones FAS i Pla de pensions 2011-2012-2013-2014.

Calendari de recuperació de la pèrdua del poder adquisitiu.

Aturar el desplegament de la LEC tal com s’esta fent:  aturada en l’aplicació del Decret de Plantilles i Decret d’avaluació de centres i professorat i Decret de direccions.

Aturar els procediments subjectius de provisió de llocs de treball, que permet la selecció de professorat per part de les direccions dels centres.

Acabar amb la massificació a les aules. Reducció de ratios màxim 25 alumnes a primària 30 a secundària.

Reduir l’horari lectiu del profesorat, per aconseguir les 23 hores a primària i 18 a secundària.

Aturar la precarització de les condicions de treball d’interins i  susbstitus, als quals se’ls tracta com a treballadors de segona classe. Igual treball mateix salari i condicions laborals.

Pagar les substitucions des del primer dia de baixa i amb la mateixa jornada i salari que la persona substituida.

Dotar els centres amb el personal de suport necessari –Tei, vetlladors, …-

Preservar la jubilació als 60 anys.

#VAGAINDEFINIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada